6 Eylül 2012 Perşembe

"tencerede fincan kek" denemem

artık bundan sonraki hayatımda ki kek tarifim belli oldu,ben pek beceremem öyle ahım şahım kek yapmayı,ya kabarmaz,kabarsa ben yakarım falan yani..
ama bu başka,herşeyiyle çok güzel oldu.
ismi tencerede fincan kek yapılışına gelince öyle ahım şahım zor bişeyde değil,biraz fazla bulaşık çıkartıyor okadar..
 
 
1yumurta
1 çay bardağı süt
1.5 çay bardağı şeker
2 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı kako (kakonuz koyu renkse şayet 2 kaşık,açık renkse 4 kaşık koyuluyormuş,ben paket üzerine baktım açık-kapalı bişey göremedim 4kaşık koydum.ama sanki fazla kara olmuş gibi)
yarım paket kabartma tozu
limon rendesi (yada portakal)
 
hazırlanışı: malzemeler karıştırılır,normal kek hamurundan biraz daha koyu bir kıvamı oluyor..
fincanlar,fırça yardımıyla yağlanır ve kek hamurumuz fincanların yarısına gelecek kadar bölüştürülür.
fincanları derin bir tencereye diziyoruz,tencereyide fincanların yarısına gelecek kadar su dolduruyoruz..
üzerini birmutfak havlusuyla örtüp kapağını kapatıyoruz,harlı ateşte kaynama sesini duyana kadar bekliyoruz,kaynama sesini duyar duymaz ateşi kısıyoruz,kısık ateşte 20 dakika pişiyor ve altını kapatıyoruz ama yine açmıyoruz 15 dakikada böyle bekletiyoruz veee sonuç aşağıdaa....
 



3 yorum:

  1. hep merak ettim ama yapmaya cesaret edemedim. çok güzel görünüyor. sonuç böyleyse hemen denemem lazım. fincanlarda kek için çok uygunmuş. benim fincanlarım ayaklı, olurmu acaba.size afiyet olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. açıkçası bede tarifi göreli bir kaç gün oluyor,yapsammı acabalardaydım,sonra yapabilirmiyim ki korkusu sardı,sonra aman dedim deneyeyimde yapıp yapamadığımı göreyim içim rahatlasın..
      valla bilemicem ayaklı fincanla olurmu?bence neden olmasın ama siz yinede normal fincanla deneyin...

      Sil