20 Şubat 2012 Pazartesi

bafra pidesi


resim benim yaptığım pideye ait,tarifi netten kopyaladım

Bafra pidesinin malzemesi hazırlanırken (kıymalı pide için)kıyma tencerede normal ateşte içine yağ konulmadan kendi yağıyla kavrulur.Kendi yağıyla kavrulurken duruma göre içine çok az miktarda( 1 kg kıyma için geçerli yarım çay bardağı)su ilave edilir.Kıyma kavrulduktan varsa yağı süzülür.Soğumaya bırakılır.Kıyma soğuduktan sonra elde doğranmış1 kg soğan kıymayla karıştırılır.Sonra içine 2 çay kaşığı karabiber yeterli miktarda tuz atılır ve karıştırılır.Ve en son olarak içine yarım bağ maydonoz doğranmış şekilde atılır ve tekrar karıştırılır.Maydonoz bafra pidesinin aslında özünde vardır.İsteyenler pidenin malzemesini maydonozsuzda yapabilir.

1 yorum:

  1. offf
    cok guzel duruyor
    tamda oglen vakti:)))))))
    ellerinize saglik

    YanıtlaSil